„Doctor Medika” – Milioane de neuroni se pierd în urma accidentului vascular. Mergi rapid la medic de la primele simptome 

Accidentul vascular, ischemic sau hemoragic, distruge neuronii. De aceea este important ca, imediat de la debutul simptomelor, pacienții să ajungă cât mai repede la medic. 

La „Doctor Medika”, dr. Răzvan Stănciulescu, medic primar radiologie intervențională, a explicat ce se întâmplă în creierul pacienților care suferă un accident vascular.

„De ce trebuie reacționat rapid? Pentru că s-a constatat că pierdem un milion de neuroni pe minut. Neuronii sunt foarte sensibili la lipsa de oxigen. În momentul în care blocăm un vas, o arteră importantă, chiar și de dimensiuni mai reduse, a creierului riscăm să pierdem neuronii din teritoriul respectiv” a declarat dr. Răzvan Stănciulescu, în direct la Medika TV. 

Viteza de reacție poate salva viața pacientului care se confruntă cu această problemă medicală. „Dacă reacționăm la timp și pacientul ajunge într-un centru dedicat acestei patologii putem salva o mare parte a teritoriului cerebral afectat. Important este să sesizăm că o persoană din jurul nostru are nevoie de ajutor și să anunțăm serviciul de ambulanță sau să ducem pacientul cât mai repede la spital” a mai spus dr. Răzvan Stănciulescu. 

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea