DOVEDIT ȘTIINȚIFIC! De ce este optimismul secretul tinereții veșnice

În timp ce mulți oameni cheltuie bani pentru a-și îmbunătăți aspectul fizic astfel încât să arate tineri, psihologii susțin faptul că secretul tinereții veșnice este de fapt în mintea noastră. O atitudine pozitivă este tot ce contează pentru a ne simți la fel ca la 20 de ani, chiar dacă în realitate vârsta biologică este cu totul alta.

Psihologii sunt de părere că menținerea unei stări optimiste pe tot parcursul vieții de adult tânăr are efecte benefice asupra modului în care un adult ajuns la maturitate se percepe pe el însuși și percepe realitatea din jurul său. Tocmai de aceea, specialiștii ne recomandă să avem în permanență o atitudine pozitivă, pentru că această stare ne va influența în mod benefic dispoziția.

Optimismul, într-adevăr, este o notă importantă și mai sunt și alte trăsături importante. Creează acel substrat care ne menține activi, ne creează o structură de personalitate constantă. Suntem la bătrânețe ceea ce am fost în tinerețe conservăm multe din trăsăturile pe care le-am avut în perioada de adult tânăr” este opinia psihologului Rozeta Drăghici, invitată în cadrul emisiunii „TeleMedika”.

De asmenea, specialiștii susțin faptul că partea cognitivă este puternic influențată de afectivitate, mai ales atunci când apar probleme din sfera psihopatologică. „Este o notă importată legată de îmbătrânire pentru că dispoziția și tot ce implică partea de afectivitate influențează foarte mult partea cognitvă. Când vorbim despre îmbătrânire normală, psihologic, nu putem să nu ținem cont de aceste aspecte, iar ceea ce afectează cel mai mult și când ajungem la problematica psihopatologică este influențată foarte mult de afectiv” a mai explicat psihologul Rozeta Drăghici.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea