Dr. Alexandru Rafila ar putea fi nominalizarea PSD pentru funcția de prim-ministru al României

Cunoscutul prof. dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie și reprezentant al României în Organizația Mondială a Sănătății, ar putea fi nominalizarea PSD pentru a prelua funcția de prim-ministru.

Rafila a candidat în alegeri sub sigla PSD și a câștigat, în urma scrutinului din 6 decembrie, un mandat de parlamentar.

Numele său a fost avansat pentru preluarea șefiei Guvernului în eventualitatea în care PSD va constitui Executivul chiar de liderul formațiunii, Marcel Ciolacu.

Într-o intervenție la Realitatea Plus, Alexandru Rafila s-a declarat surprins de nominalizarea făcută de Ciolacu.

 „Nu am discutat cu domnul Ciolacu, m-a luat prin surprindere propunerea lui, dar înţeleg că nu era vorba despre singura propunere, erau mai multe propuneri pentru acest post. Îmi pare bine că domnul preşedinte Ciolacu s-a gândit şi la mine, dar ca să răspunzi la o astfel de propunere trebuie să te gândeşti foarte serios, pentru că e vorba de responsabilitate în primul rând şi în al doilea rând trebuie să se şi întâmple”, a declarat prof. dr. Alexandru Rafila.

Totuși, în eventualitatea nominalizării, acesta a precizat că echipa de miniștri ar fi în așa fel structurată încât să răspundă situației pandemice actuale.

 „În mod evident, actualul Guvern nu a reuşit să gestioneze decât în parte această pandemie, iar măsurile de natură medicală, cu toate că au existat sfaturi din partea experţilor, nu au fost implementate şi atât sistemul de sănătate publică, care ar putea să oprească transmiterea, pe de o parte, şi sistemul de asistenţă medicală care este depăşit, pe de altă parte, trebuie rapid să răspundă cerinţelor acestei pandemii. Pe de altă parte şi în mod evident doar dacă rezolvăm această problemă medicală putem să ne gândim foarte serios atunci la repornirea economiei şi, bineînţeles, la o viaţă socială cât mai aproape de realitate, pentru că au fost anumite decizii cărora eu nu le-am găsit o explicaţie, cum ar fi închiderea şcolilor”, mai spus Alexandru Rafila.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea