Dr. Gheorghe Mencinicopschi: Stomacul greu după consumul de carne? Vezi ce plante fac minuni

În cadrul emisiunii PE ȘLEAU, CU DR. MENCI!, producție MedikaTV, Dr. Gheorghe Mencinicopschi ne sfătuiește să adăugăm cât mai multe ierburi amare în alimentația zilnică.

”Deși la noi în țară nu este obișnuită în dieta românească, anghinarea este des folosită în bucătaria italiană sau franțuzească.  Anghinarea, preparată în fel și chip, ne ajută foarte mult organismul. Anghinarea este un hepato-protector și un hipertensor, ajută la echilibrarea colesterolului și previne infarctul miocardic.”, declară nutriționistul.

O altă plantă foarte utilă, care ne ajută să ne revitalizăm organismul și pe care o putem găsi în mediul său natural și ne este la îndemână este păpădia.

”Păpădia este iarăsi o plantă medicinală folosită de veacuri pe care eu o recomand. Este cunoscută pentru efectele ei  hepatoprotectoare, colagogă, colecistică, colagenică, adică ajută la bila leneșă sau bilă spastică și este un foarte bun detoxifiant. Și florile de păpădie și radăcina ei este foarte bună, nu doar frunzele. Este la fel de bună ca și ruccola și poate fi și ecologică.”, afirmă Mencinicopschi.

În natură găsim remediul natural pentru orice boală.

”Putem să enunțăm la infinit tot felul ceaiuri și de remedii naturale. Se zice că atunci când Dumnezeu a lăsat bolile, a lăsat pentru fiecare boala și câte un remediu natural pentru a o trata, iar acestea nu au nici un fel de reacție adversă”, spune specialistul.

Ți-ar putea plăcea