Efectele vremii asupra sănătății copiilor. Medic: „Observăm că nu se mai respectă sezonalitatea bolilor”

Vremea de afară dă peste cap și modalitatea de transmitere a virusurilor. Astfel, microorganismele ajung să nu mai aibă sezonalitate, așa cum era de obicei, din cauza temperaturilor de afară. 

Medicii spun că din cauza schimbărilor bruște ale vremii, virusurile au ajuns să fie prezente mai tot timpul anului. Iar asta dă bătăi de cap în special părinților. „Observăm că nu se mai respectă sezonalitatea bolilor așa cum ni s-a explicat în facultate. Știam că unele sunt mai mult primăvara, altele sunt mai mult iarna. Parcă acum sunt din toate cam mereu, ceea ce ne debusolează puțin și cred că și sistemul imun al copilului este solicitat. Fiecare viroză scade puțin imunitatea în perioada boala și imediat după. Copiii se reîntorc repede în colectivitate, cu această imunitate scăzută și se pot îmbolnăvi iar” a precizat, la Medika TV, dr. Ilinca Tranulis, medic pediatru. 

Medicii se arată surprinși de prezența virozelor respiratorii, chiar și pe timpul verii. „În sezonul rece de anul trecut le-am spus părinților că simptomele de răceală vor dispărea, pentru că vine vara. Au fost viroze și peste vară, în mod surprinzător” a mai spus de. Ilinca Tranulis. 

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea