EUROPA RĂMÂNE ÎN URMĂ. America Latină, noul epicentru al pandemiei

America Latină a depășit Europa și Statele Unite în numărul zilnic de infecții cu COVID-19 raportate, a declarat marți directorul Organizației Panamericane pentru Sănătate (OPS), punând regiunea în centrul focarului global, potrivit CNN.

 Au fost mai mult de 2,4 milioane de cazuri și mai mult de 143.000 de decese în țările din America latină, regiunea devenind, potrivit oficialilor din sănătate, noul epicentru al pandemiei COVID.

OPS este preocupată în special de Brazilia, unde numărul de noi cazuri raportate săptămâna trecută “a fost cel mai mare pentru o perioadă de șapte zile de la începutul focarului”.  Peru și Chile raportează de asemenea un număr mare de cazuri, iar pentru țările din regiune nu este momentul să relaxeze restricțiile sau să extindă strategiile de prevenire, după cum a transmis OPS.

Peru și Chile sunt cele mai afectate regiuni, cu cele mai mari rate de infecție pe cap de locuitor din lume,  peste o medie rulantă de șapte zile.

Marți, Chile a avut 77.961 de infecții și 806 de decese de la începutul focarului. Printre infectați se numără și membri ai guvernului.

Brazilia a depășit Rusia în weekend pentru a deveni țara cu cele mai multe cazuri de COVID-19 confirmate, după Statele Unite.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea