Exclusiv Medika TV: Gravidă testată Covid 19, lăsată să plece acasă și depistată pozitiv, ulterior. Plimbată prin două spitale până la Maternitatea Bucur. Greșeli în lanț

Maternitatea Bucur, exclusă din circuitul obișnuit în contextul pandemiei de coronavirus, și transformată în spital în care să fie tratate doar gravidele cu coronavirus, are deja o primă pacientă. Înainte de a ajunge în acest spital, gravida confirmată cu coronavirus a mai trecut prin maternitatea Polizu, prin Spitalul Matei Balș, iar apoi a plecat acasă, la Slatina, unde a primit vestea că are coronavirus. Pentru că avea probleme cu sarcina, dar și pentru că a fost testată pozitiv, tânăra a fost internată, într-un final, la Maternitatea Bucur. Aici, surse medicale susțin că a fost spitalizată, deși maternitatea Bucur nu era încă pregătită pentru o astfel de situație. Acum, în spitalele prin care a trecut femeia se fac anchete epidemiologice pentru a stabili contacții și a dispune măsuri rapide, pentru ca nu care cumva un nou caz, gen Gerota, să se repete.

Jurnaliștii Medika TV au aflat în exclusivitate drumul lung al primei femei care a fost internată în Maternitatea Bucur, transformată în spital special pentru gravide și doamne cu probleme ginecologice, infectate cu coronavirus.
Tânăra, însărcinată în două luni, ar fi venit din Anglia pe 16 mai iar de la aeroport ar fi ajuns direct la Maternitatea Polizu. Aici ar fi fost preluată de doi doctori și două asistente, echipați corespunzător, deși la acel moment femeia nu figura ca suspect de coronavirus. De la maternitatea Polizu, femeia ar fi ajuns la Spitalul Matei Balș unde a fost testată pentru coronavirus. De aici a fost trimisă acasă la Slatina, pentru autoizolare.

O zi mai târziu, marți, autoritățile află că tânăra este infectată și pentru că ea prezintă deja complicații cu sarcina revine la București. Marți spre miercuri, femeia este, în sfârșit, internată la Spitalul Bucur.

Cazul, făcut public, în exclusivitate de Medika Tv, a fost confirmat miercuri seară de secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, într-o intervenție telefonică în direct la Medika Special.
” Femeia s-a prezentat și cu o zi înainte la maternitatea Polizu, pentru consult. I s-a recoltat o probă, a plecat acasă în Slatina, s-a depistat pozitiv, a fost chemată. A fost internată la Maternitatea Bucur. Azi i s-a făcut o intervenție și rămâne în continuare acolo. Mai exact, luni dimineață a fost la Polizu, marți avem confirmarea că e infectată, marți spre miercuri ajunge la Bucur,”
a declarat secretarul de stat Nelu Tătaru.

Surse de presă spun că la momentul la care femeia confirmată COVID 10 a ajuns în maternitatea Bucur, acest spital nu ar fi fost pregătit pentru o astfel de situație. Există informații, chiar, că nu s-ar fi realizat la acel moment transferul tuturor bebelușilor și al lăuzelor, care au fost duși în alte spitale odată ce maternitatea Bucur a devenit loc special pentru gravide cu coronavirus. Informațiile urmează să fie verificate de secretarul de stat Nelu Tătaru de la Ministerul Sănătății.

Totodată, autoritățile trebuie să stabilească cu exactitate drumul exact al femeii confirmate cu coronavirus, dat fiind că înainte de a fi internată în maternitatea Bucur a trecut prin alte două spitale, ba mai mult a fost lăsată să plece acasă, la Slatina. La acest moment, sunt în izolare doi medici și două asistente care au preluat-o pe femeie, la Spitalul Polizu. Cei patru ar fi fost echipați corespunzător atunci când au consultat-o pe tânără, însă chiar și așa ei au fost trimiși preventiv acasă, după ce s-a aflat că pacienta este infectată cu coronavirus. Există însă și alte informații, neconfirmate încă de autorități, cum că femeia ar fi ascuns că vine din străinătate, dar și că, odată ajunsă la Maternitatea Bucur, tânăra ar fi fost vizitată în salon de epidemiologul spitalului, echipat sigur, dar căruia i s-ar fi făcut rău și ar fi fost scos de acolo de colegi neechipați, care ar fi fost expuși astfel riscului de infectare.
În lipsa unor răspunsuri ferme de la autorități, sperăm doar să nu se repete cazul Gerota, unde zeci de oameni au fost infectați cu coronavirus de un singur om, dintr-o inconștiență criminală.

Tags: , , , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes