EXCLUSIV MEDIKA TV. Mărturiile medicului Carmen Dorobăț despre condamnarea definitivă: „Simt revoltă strigată până la sânge!”

Renumitul medic infecționist din Moldova Carmen Dorobăț a vorbit, în exclusivitate la Medika TV, despre condamnarea definitivă pentru fapte de corupție pe care a primit-o anul trecut, în luna decembrie.

Invitată a emisiunii Medika Special, moderată de Dana Chera, dr. Carmen Dorobăț a explicat, încărcată de emoții, care este starea sa la șase luni de la momentul în care judecătorii s-au pronunțat definitiv în dosarul în care a fost judecată: „Este un tumult de sentimente și aș începe cam așa cu nedumerire, revoltă strigată până la sânge, apoi ignorare, acceptare, grijă față de familie, grijă pentru propria persoană ca să poți să duci înainte o misiune pe care o ai, iertare. Pentru că de aici cred că poate veni zâmbetul, din iertare. Și pentru prima dată o neînțelegere logică a unui moment al destinului. Acesta a fost un moment de neînțelegere a ceea ce se întâmplă cu mine. Și nu l-am înțeles și nu-l înțeleg, dar consider că un medic are o cruce de dus, pe lângă toate celelalte. Crucea mea a fost acest moment care, bineînțeles, nu s-a terminat. Siunt 3 ani din viața mea și în care trebuie să fiu prezentă și să fac ceea ce știu”.

Impactul unei astfel de sentințe nu este ușor de dus pentru nimeni, însă dr. Carmen Dorobăț își găsește resursele în tot ceea ce o înconjoară pentru a rezista. „Activitatea medicală și discuțiile pe care le am cu medicii tinerii. Ei mă caută și citesc cărțile mele și atunci, cumva, îmi spun că aceea sunt, că puterea vine de acolo și din interior” a explicat dr. Carmen Dorobăț.

Aceasta nu exclude ca dosarul în care a fost anchetată și condamnată definitiv să fi avut la bază mecanisme de manipulare a studenților care au depus mărturie împotriva sa. „A fost un lanț de acuzații. Este vorba de partea cealaltă de copii aflați în anii 2, 3 la Medicină era o perioadă de sesiune cu presiune și atunci consider că a manipula o masă de studenți nu este greu. Dar se întâmplau acum 6,7 ani toate acestea, era o perioadă preelectorală la UMF Iași și tot ceea ce spuneți s-a întâmplat într-un șir de acuzații la adresa unor cadre didactice, într-o perioadă preelectorală, pentru că urmau în acel an să fie alegeri la funcțiile de conducere al UMF-ului. Este un cadru schematic a ceea ce s-a întâmplat. Trebuie să ierți !”

Medicul Carmen Dorobăț a fost condamnată penal la 3 ani de închisoare cu suspendare, într-un dosar de corupție. Aceasta a fost acuzată că, alături de soțul său, a primit mită de la 124 de studenți pentru a le acorda note de trecere la examene. În aceeași sentință, judecătorii au stabilit ca dr. Carmen Dorobăț să nu mai ocupe funcții publice sau să predea în cadrul UMF Iași. De la debutul pandemiei și până în prezent, datorită experienței sale medicale, dr. Carmen Dorobăț a fost unul dintre cei mai buni comunicatori din țara nostră în privința evoluției COVID-19 în România.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea