EXCLUSIV: VIDEO – Cum a reușit un medic român să aibă una dintre cele mai mici rate de mortalitate din SUA în rândul pacienților cu COVID-19

Nu există încă un tratament împotriva infecției cu SARS-CoV2, dar specialiști din întreaga lume studiază efectele pe care unele medicamente în tratamentul COVID-19.

Dr. Ioan Alexie, medic infecționist în Las Vegas, SUA, a reușit să țină sub control boala provocată de noul coronavirus, iar tratamentele pe care le-a aplicat pacienților săi au avut rezultate foarte bune. Medicul român și un alt coleg de-al său au folosit pentru tratarea pacienților o combinație de medicamente, respectiv Plaquenil și Azitromicină, cel de-al doilea, care este un antibiotic, accentuând efectele hidroxiclorochinei. Pacienților în stare gravă li s-a administrat Tocilizumab, un medicament care acționează asupra reacției inflamatorii pe care organismul o are ca reacție imună la infecția cu SARS-CoV2.

Medicul român care profesează în statul american Nevada a dezvăluit în emisiunea “Medika Special” de la Medika TV efectele medicamentelor pe care le-a folosit, dar și faptul că tratamentul aplicat a redus rata de mortalitate în rândul bolnavilor în stare gravă, rata de succes fiind foarte mare în comparație cu a altor state.

Statul Nevada nu este atât de afectat de pandemie, comparativ cu alte state din SUA.

De la începutul pandemiei, 811.884 de oameni au fost testați pozitiv cu noul coronavirus, potrivit datelor actualizate la nivelul SUA, numărul deceselor ajungând la 44.444.

Cel mai afectat este New York-ul, cu 258.361 de cazuri de COVID-19 și 19.109 decese. Spre comparație, în statul Nevada, în care profesează și medicul infecționist Ioan Alexie, au fost înregistrate până acum 3937 de cazuri și 163 de decese.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea