VIDEO Expunerea vârstnicilor la temperaturi ridicate le afectează sănătatea. Medic: „Ajung la spital în stare gravă!”

Administrația Națională de Meteorologie a emis coduri de caniculă pentru întreaga țară. Temperaturile ridicate pun în pericol sănătatea, mai ales în cazul vârstnicilor. Medicul Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din București trage un semnal de alarmă și recomandă persoanelor în vârstă să nu se expună la temperaturile ridicate, mai ales în timpul amiezii.

Simptomele pe care le pot resimți vârstnicii din cauza temperaturilor ridicate pot fi similare cu cele ale unor boli grave, precum encefalita, susțin specialiștii.

„Perioadele de căldură intensă ne cofruntă şi cu  nişte manifestări febrile. Sunt practic pacienţi mai degrabă vârstnici şi care vin la noi cu o patologie asemănătoare unor meningite sau encefalite. Adică febră înaltă, cefalee, poate chiar şi comă, vărsături care nu reprezintă manifestări ale unei boli infecţioase, ci practic tulburări de căldură. În perioadele acestea de căldură foarte mare, persoanele mai puţin puternice, cu comorbidităţi, pot manifesta aceste tulburări de căldură” a explicat dr. Simin Aysel Forescu, la Medika TV.

Deși mulți pacienți care resimt astfel de simptome din cauza temperaturilor ridicate ar fi tentați să-și administreze antibiotice, medicii susțin că astfel de medicamente nu au niciun efect. Mai mult, pot să înrăutățească starea de sănătate.

„Modalitatea de tratament nu este un antibiotic, ci încercarea de a reduce temperatura, prin aplicarea unor măsuri de scăderea temperaturii: gheaţă, pături reci”, a adăugat dr. Simin Aysel Florescu, în intervenția sa, la Medika TV.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, în zilele următoare, România va fi lovită puternic de un val de caniculă, temperaturile depășind 40 de grade Celsius, mai ales la orele amiezii.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea