Femeile care fac exerciții fizice intense, mai puțin expuse cancerului

Un nou studiu referitor la legătura dintre intensitatea activității fizice și starea de sănătate arată că femeile care fac exerciții fizice de intensitate moderată sau mare sunt mai puțin expuse unor boli grave cum sunt cele cardiologice sau cancerul. Studiul a fost prezentat pe 7 decembrie la EuroEcho 2019, o întâlnire științifică a Societății Europene de Cardiologie. Rezultatele nu au fost încă publicate într-o revistă de specialitate.

Dr. Scotty Butcher, profesor asociat la Universitatea din Saskatchewan din Saskatoon, Canada, și unul dintre autorii cercetării, declară că aceste noi constatări vin în continuarea altor studii privind impactul pe care nivelul de efort fizic îl are asupra mortalității prin cancer sau boli cardiovasculare.

Ar trebui oare ca femeile să își propună să facă sporturi mai solicitante pentru a-și îmbunătăți starea fizică și pentru a-și crește rezistența la afecțiunile menționate? Depinde de nivelul de energie consumat de fiecare în parte. Studiul recent a arătat că femeile cu o capacitate slabă de exercițiu au avut de aproape patru ori mai mari riscuri de a muri din cauza bolilor cardiovasculare decât cele care au avut o capacitate crescută de a face exerciății solicitante.

”Exercițiile mai viguroase pregătesc organismul să răspundă mai bine la o amenințare mai puternică” spune și dr. Ken Seldeen, profesor asistent la Universitatea de la Școala Jacobs de Medicină și Științe Biomedicale din Buffalo, citat de healthline.com.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea