Focar de coronavirus în Ilfov, în rândul unor angajați indieni. 7 dintre ei, infectați cu tulpina indiană

Institutul Național de Sănătate Publică anunță 35 de cazuri de infectare în rândul angajaților a două firme din Popeşti-Leordeni, județul Ilfov, care au ajuns în România în luna aprilie. Unul dintre focare numără 9 angajați, care în momentul în care au intrat în țara noastră au avut teste RT-PCR negative.

Mult mai grav este însă al doilea focar, înregistrat la o altă firmă din aceeași localitate.

DSP Ilfov a informat că alţi 26 de cetăţeni străini din Republica India, angajaţi ai unei alte firme care îşi desfăşoară activitatea în localitatea Popeşti-Leordeni, au fost depistaţi cu SARS-CoV-2 în urma unei testări cu teste antigen rapide în zilele de 19 – 20.04.2021. Dintre cele 35 de persoane care au fost confirmate cu infecţia SARS-CoV-2, în prezent se află internate 19 persoane, dintre care 18 persoane la Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş” din Bucureşti şi 1 persoană la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”. Celelalte 16 persoane pozitive doar la testul rapid se află, în continuare, în izolare în localitatea Popeşti-Leordeni”, se arată într-un comunicat al INSP, citat de news.ro.

Pacienților internați la Spitalul „Victor Babeş” li s-au prelevat probe pentru testarea RT-PCR, dar și pentru secvențiere. Probele au fost secvențiate la Institutul Cantacuzino, care a transmis că în cazul a 3 pacienți s-a identificat tulpina britanică, iar în cazul unui număr de 7 pacienți a fost identificată tulpina indiană. Dar, la fel ca în cazul precedent de infectare cu tulpina indiană care a fost identificat pe teritoriul țării noastre, este vorba despre o altă variantă decât cea care a dus la criza sanitară fără precedent din India.

Tags: , , , , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes