Hartă interactivă pentru identificarea centrelor de evaluare COVID-19

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România a lansat o hartă interactivă, prin care centrele de evaluare COVID-19 pot fi identificate mai ușor, de către pacienți.

Harta interactivă realizată de Coaliția Pacienților cu Afecțiuni Cronice poate fi accesată atât de pe telefonul mobil inteligent, cât și de pe laptop, tabletă electronică sau calculator.

Am gândit acest instrument online pentru a ajuta pacienților și a-I ghida spre cel mai apropiat centru pentru a fi evaluat. Chiar dacă suntem pe o perioadă descrescătoare, totuși pacienții cu afecțiuni cronice pot avea complicații dacă se infectează și, de aceea, este important să meargă la medic într-un centru să fie evaluați și să primească tratament. Chiar eu am beneficiat de evaluare și tratament într-un astfel de centru”, a precizat Radu Gănescu, președintele COPAC.

Persoanele cu afecțiuni cronice se pot adresa centrelor de evaluare COVID-19 în maximum 5 zile de la rezultatul pozitiv al unui test pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2.

Centrele de evaluare COVID-19 au fost înființate cu scopul de a oferi asistență medicală pacienților cu simptomatologie specificăl, degrevând astfel camerele de gardă ale spitalelor.

Datele statistice arată că la nivel național, 60,000 de persoane și-au pierdut viața din cauza viruslui SARS-CoV-2, 93% dintre acestea având boli cronice.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea