Hemoroizii nu sunt o boală. Medicii au explicat ce se întâmplă, de fapt, atunci când apare disconfortul pe care îl crează 

Confundați de foarte multe ori cu o boală, hemoroizii, sunt, de fapt, o structură anatomică. Sub acțiunea a diverși factori de risc aceștia se inflamează și de aici apar și problemele.

„Hemoroizii nu sunt o boală așa cum se crede de fapt. Sunt o structură anatomică și, în timp, sunt presiunea unor factori de risc, această structură se inflamează sau crește în dimensiune. Evoluția hemoroizilor este similară cu cea a varicelor de la picioare. Altfel spus sunt niște vene locale dilatate, care odată cu creșterea în dimensiune încep să dea complicații”explicat, la Medika TV, dr. George Pariza, medic primar chirurgie generală. 

Problemele de tranzit generate de constipație sunt principală cauză care determină apariția hemoroizilor. „Există o predispoziție genetică în primul rând, atunci când vorbim de factorii care pot declanșa apariția hemoroizii. Cea mai frecventă cauză a hemoroizilor este constipația. Problemele nu apar de pe o zi pe alta. Persoanele care au suferit un episod hemoroidal cred că dacă au tratat problema cu o cremă ea a dispărut. În realitate nu este deloc așa” a mai spus dr. George Pariza. 

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea