Importanța sănătății orale pentru întregul organism

Între dantură și restul organismului există o strânsă legătură. De aceea, specialiștii ne recomandă să avem grijă de sănătatea orală pentru a feri restul corpului de apariția și dezvoltarea bolilor.

„Sănătatea orală este importantă și ar trebui să privim acest aspect din două puncte de vedere. Cel psihologic, iar celălalt fiziologic. Gândiți-vă că primul lucru pe care îl vedem la o persoană este zâmbetul. Așa că din punct de vedere psihologic trebuie să avem un zâmbet complet și frumos astfel încât să avem încredere în noi și să putem relaționa cu ceilalți” a explicat conf. univ. dr. Alexandru Burcea, medic primar chirurgie dento-alveolară, Doctor în Științe Medicale, Regina Maria Dental Clinics.

Mai mult, este important să avem o dantură perfectă pentru că ne ajută să mestecăm corect și să ne hrănim corespunzător.

„Iar din punct de vedere fiziologic, trebuie să avem un aparat dento-maxilar complet pentru a putea efectua masticația și pentru putea să ne hrănim în mod uzual” mai spune conf. univ. dr. Alexandru Burcea, medic primar chirurgie dento-alveolară, Doctor în Științe Medicale, Regina Maria Dental Clinics.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea