ÎNGER SALVATOR LA NUMAI 10 LUNI! Premieră medicală în România – un bebeluș salvează viețile altor copii după moarte

O tragedie care a avut loc în județul Cluj a făcut o familie fericită. O afirmație care poate părea utopică, dar care reflectă întru totul realitatea, după ce viața unui copil din Iași a fost salvată de moartea unui bebeluș din județul Cluj. Părinții copilașului au fost de acord ca organele sale să poată salva alte vieți, iar un copil de 14 ani din Iași a primit deja rinichii salvatori.

Reprezentanții Agenției Naționale de Transplant s-au declarat mișcați de tragedia care a răpit viața unui copil de numai 10 luni și se înclină în fața părinților săi, care au fost de acord ca prin moartea copilului lor să salveze alte vieți.

“La Cluj, o tragedie a făcut ca un copilaş de numai 10 luni să devină înger salvator de vieţi la o vârstă atât de fragedă. A fost posibil, din păcate, doar cu preţul propriei sale vieţi. Suferinţa familiei lovită de o asemenea tragedie nu poate fi descrisă în cuvinte şi nu-i poţi găsi vreodată alinare. Este o dramă care schimbă definitiv viaţa familiei, pentru că nimic nu se compară cu durerea pierderii unui copilaş. Cu toate acestea, părinţii au reuşit să găsească puterea de a transforma infinita lor durere în speranţă pentru un alt copil. Când destinul loveşte pe neaşteptate cu o asemenea suferinţă, a dărui altor semeni o rază de speranţă devine un gest divin, un simbol al umanităţii în forma sa cea mai pură. Ne înclinăm cu profundă recunoştinţă în faţa familiei acestui îngeraş şi îi mulţumim din suflet pentru puterea de a trece peste durerea lor infinită şi a oferi altor semeni o şansa la viaţă”,  se arată într-un comunicat al Agenției Naționale de Transplant.

Un copil de 14 ani din Iași a primit deja rinichii care i-au salvat viața. Potrivit ANT, bebelușul din Cluj este cel mai tânăr donator din România înregistrat vreodată, care prin moartea sa a salvat vieți.

“Datorită acestui înger, la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi , un alt copil de 14 ani, aflat în suferinţă, a primit şansa la viaţă prin transplant. Un caz dramatic, a cărui unică salvare era un transplant renal și pentru care medicii ieșeni au făcut o minune, fiindu-i transplantaţi ambii rinichi ai micuțului donator. Intervenţia de transplant a fost realizată de echipa de chirurgi coordonată de Dr. Cornel Moroşanu şi Dr. Adelina Miron. Această intervenţie este o performanţă de excepţie, transplantul pediatric fiind o procedură destul de rară în România. Copilaşul este cel mai tânăr pacient, diagnosticat în moarte cerebrală, care a dat viaţă după propria moarte în România. Efortul echipelor medicale implicate a fost unul deosebit, ţinând cont atât de vârstele donatorului şi receptorului, cât şi de restricţiile impuse de pandemia COVID 19.

Transmitem sincere condoleanţe familiei şi sperăm că vor găsi o minimă alinare la gândul că o parte din îngeraşul lor a salvat o altă viaţă. De asemenea, mulţumim tuturor echipelor medicale implicate în această activitate atât de sensibilă, prinsă mereu între suferinţă şi speranță”, au mai transmis reprezentanții ANT.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea