Într-un azil din România, toți angajații sunt infectați cu coronavirus și aproape toți beneficiarii sunt pozitivi

Într-un azil din România, toți angajații au fost diagnosticați cu COVID-19  și aproape toți vârstnicii de aici au fost contaminați.

Se întâmplă în azilul privat Sfântul Ilie din Galați, unde, potrivit ultimelor centralizări ale autorităților județene, toți cei 21 de angajați au fost infectați cu coronavirus, 17 dintre ei fiind vindecați până acum.

Partea și mai dramatică a situației constă în faptul că din 140 de beneficiari ai acestui azil, 114 au fost diagnosticați cu COVID-19 și doar 28 s-au făcut bine. 40 au decedat iar restul sunt în spitale, unii dintre ei în stare foarte gravă.

Situație dificilă și la Căminul pentru persoane vârstnice Sfântul Spiridon, aflat în administrarea Primăriei Galați, azil în care figurau înainte de izbucnirea pandemiei 139 de bătrâni asistați.  

În acest centru, luni, DSP Galați a raportat un val de 42 de noi îmbolnăviri în rândul bătrânilor, ale căror teste au ieșit negative în urmă cu 2 săptămâni, și 11 cazuri noi în rândul angajaților unității.

Astfel, aici, potrivit celor mai recente raportări ale autorităților gălățene, din 67 de angajați, 28 s-au infectat la locul de muncă și doar 3 s-au vindecat.

Pe de altă parte, din 139 de beneficiari ai căminului, 104 au COVID-19, 3 s-au vindecat iar 16 au murit.

Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții a prezentat luni situația răspândirii epidemiei COVID-19 în sistemul de asistență și protecție a copilului.

Potrivit raportărilor acestei instituții, circa 10 la sută din decesele pe care România le-a înregistrat de la debutul pandemiei nationale ar proveni din azilurile și centrele de îngrijire pentru bătrâni.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea