Israel a aprobat vaccinarea anti-COVID în cazul copiilor vulnerabili, de la vârsta de 5 ani

Copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, care fac parte din categorii vulnerabile, cu risc de a face complicații din cauza COVID-19, vor putea fi vaccinați în Israel, începând cu data de 1 august, transmite AFP.

Aceasta este o autorizație specială și fiecare vaccinare va fi studiată de la caz la caz”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății din Israel. Acesta a precizat că nu este recomandată vaccinarea tuturor copiilor din categoria de vârstă 5-11 ani, ci doar a celor vulnerabili.

În această categorie intră copiii cu boli pulmonare cronice severe, imunosupresie severă,  insuficiență cardiacă, obezitate severă sau cu alte afecțiuni grave, cu risc de complicații în cazul infecției cu SARS=-CoV2. Ministerul israelian a recomandat ca aceștia să primească o doză de vaccin de trei ori mai mică decât cea folosită pentru celelalte categorii de vârstă, iar vaccinul folosit va fi cel produs de compania americană Pfizer.

De altfel, Pfizer derulează studii de siguranță pentru vaccinarea copiilor sub 12 ani, rezultatele acestora fiind așteptate în toamnă.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes