Magistrat cu funcție, izolat la domiciliu. Vezi unde!

Vicepreședintele Tribunalului Brăila, judecătorul Daniela Vicol, este una din cele 129 de persoane din acest județ, izolate la domiciliu. Magistratul s-ar fi întors recent din Italia, ar fi mers două zile la serviciu, după care ar fi fost informată de către Direcția de Sănătate Publică că trebuie să rămână în izolare, în casă. Tot la Brăila, o persoană a fost amendată cu 10 000 de lei, pentru că nu ar fi respectat regulile de izolare la domiciliu.


Se pare că vicepreședintele Tribunalului Brăila, judecătoarea Daniela Vicol, ar fi fost reclamată autorităților că nu s-a autoizolat la domiciliu după ce a călătorit recent în Italia, țara europeană cel mai grav lovită de epidemia de coronavirus.
”Doamna judecător s-a aflat în concediu de odihnă, pe 21 și 24 februarie, adică luni și vineri. Pe 25 și 26 februarie s-a aflat la serviciu iar pe 27 februarie a fost informată de către DSP să rămână în izolare la domiciliu. Acum e acasă și comunică cu medicii de la DSP Brăila”, au declarat joi surse din cadrul Tribunalului Brăila.


Aceleași surse susțin că judecătoarei i-ar fi fost luată temperatura la aeroport, când a revenit în țară din Italia, iar de acolo i s-ar fi spus că totul ”e în regulă”. Nimeni nu i-ar fi transmis că trebuie să rămână în casă timp de 14 zile. La acest moment, judecătoarea Daniela Vicol nu prezintă nici un simptom de boală, medicii din cadrul DSP ținând legătura permanent cu ea.


La nivelul județului Brăila, sunt izolați la domiciliu în acest moment 129 de cetățeni. Sunt persoane întoarse din străinătate, din zonele afectate de virus, dar şi rudele acestora. Deocamdată, la Brăila nu există nici o persoană aflată în carantină instituționalizată.

Pe de altă parte, la Brăila, o persoană a fost amendată cu 10 mii de lei, pentru că nu ar fi respectat regulile de izolare la domiciliu.

Tags:

Ți-ar putea plăcea