Măsuri pentru confruntarea cu al 3-lea val: noi paturi de terapie intensivă pentru spitalele din țară

Aproximativ 140 de paturi de terapie intensivă pentru adulți și circa 210 paturi de terapie intermediară destinate pacienților COVID-19 vor fi suplimentate în unitățile sanitare județene. Este decizia luată de Ministerul Sănătății, în urma unei videoconferințe la care au participat, printre alții, și managerii spitalelor din țară, care în perioada următoare vor transmite Ministerului Sănătății dacă au posibilitatea de a suplimenta în continuare numărul acestora.

Cele 140 de paturi identificate astăzi se adaugă celor 50 de paturi de ATI pentru adulți, 4 paturi de terapie neonatală și aproximativ 140 de paturi de terapie intermediară care au fost suplimentate în unitățile sanitare bucureștene”,  transmite Ministerul Sănătății.

De asemenea, s-a discutat despre necesitatea redistribuirii personalului medical la nivel județean și suplimentarea acestuia în secțiile de terapie intensivă unde există un deficit de personal, precum și necesitatea reorganizării circuitelor COVID-19 și non-COVID-19 în unitățile sanitare în vederea creșterii capacității de tratare a pacienților COVID-19 aflați în stare gravă.

Secretarul de stat Andreea Moldovan a transmis managerilor de spitale să identifice necesarul de ventilatoare și să solicite Ministerului Sănătății, prin Societatea Română de Anestezie și Terapie Intensivă, și Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei aparatura medicală necesară dotării paturilor de terapie intensivă.

Ministerul Sănătății atrage atenția că, pentru prevenirea îmbolnăvirilor, alături de vaccinare, este nevoie în continuare de respectarea regulilor de distanțare socială, de igienă, purtarea măștii în spații publice, la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun”,  se arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

Oficialii din sănătate fac apel la populație ca, atunci când prezintă simptome, să se adreseze de urgență medicului de familie sau autorităților medicale pentru testare și luare în evidență și să evite automedicația, astfel încât să nu se ajungă la dezvoltarea de forme grave ale bolii, care să necesite internare în secțiile de terapie intensivă.

Tags: , , , , ,
Ți-ar putea plăcea