Medicii de familie din Capitală, la un pas de a refuza încheierea contractului-cadru pe anul 2024. Mihnea Stroe, reprezentantul specialiștilor, la Medika TV: „Calitatea consultației o să scadă, iar pacienții vor avea de suferit”

Medicii de familie din Capitală au organizat o dezbatere publică ce a avut ca subiect decizia Guvernului  de a reduce cu aproape 30% fondurile destinate medicinei primare. Într-o intervenție telefonică la Medika TV, dr. Mihnea Stroe, președintele Patronatului Medicilor de Familie București-Ilfov a explicat ceea ce s-a discutat la această întâlnire oficială. 

„Am consultat colegii din București și concluzia a fost că nu se poate semna acest act adițional cu Casa de Sănătate a Municipiului București începând cu 1 februarie” a explicat dr. Mihnea Stroe.

Medicii sunt pregătiți să renunțe la contractele cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate, iar astfel pacienții vor fi nevoiți să se îndrepte către acele cabinete medicale care nu le vor cere bani pentru consultații. Astfel, adresabilitatea va crește, iar calitatea actului medical în cabinetele asaltate de pacienți va scădea. „După o mine o să scadă calitatea consultației către pacient, fiind același timp alocat sau pacienți mai mult, mulți dintre colegii noștri vor renunța la contractele cu Casa de Asigurări, iar cei care rămân în contract cu CNAS vor avea mult mai mulți pacienți și în felul acesta scade calitatea actului medical. Noi ne dorim să nu se ajungă la acest lucru și până la urmă CNAS să ajungă la concluziile necesare pentru a fi bine pentru tot sistemul” a mai spus dr. Mihnea Stroe, la Medika TV. 

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea