MESAJ DE PE PATUL DE SPITAL: “Virusul există, nimeni nu e intangibil”

Tot mai mulți oameni care ajung pe un pat de spital în urma infectării cu noul coronavirus aleg să împărtășească experiența prin care trec cu ceilalți, tocmai pentru ca aceștia să înțeleagă că virusul există, boala poate avea manifestări și forme neașteptate, iar respectarea măsurilor de protecție este mai mult decât necesară.

Un exemplu este și un tânăr din Vaslui, care a scris despre experiența sa de pe patul spitalului din Bârlad, unitate suport COVID-19, unde a ajuns după ce a fost testat pozitiv. Bogdan Raba a dezvăluit chinurile prin care trece de două săptămâni într-o postare făcută pe Facebook.

“Sunt in spital, confirmat pozitiv. Nici nu era nevoie sa ma testez, mi-am dat seama după simptome: transpirație abundenta, temperatura, dureri de genunchi si de spate groaznice . Este doar povestea mea pe care-o trăiesc aproape de 2 săptămâni. Când ajungi în spital, trăiești o alta realitate: cadre medicale echipate “din vârful părului până-n degetele de la picioare”. Ii compătimeam: erau transpirați pe față, pe corp, mănușile si cizmulițele erau pline cu transpirație. Se comporta ca și cum as fi copilul lor . Să le dea Dumnezeu sănătate sa ducă aceasta luptă fără probleme. Totul este strict supravegheat si dezinfectat”, scrie tânărul din Vaslui.

El a vorbit și despre tratament, unul dur pentru organismul său, dar și despre faptul că boala i-a agravat diabetul pe care îl avea, încât a ajuns să facă insulină.

În prima săptămână am avut un tratament destul de dur pt boala, asa am ajuns sa nu mai pot manca aproape nimic zilnic și nici măcar apa sa beau. Stomacul a fost pus la punct. Doctorul spune ca ori e de la boala, ori de la tratament. După ce am terminat cu tratamentul pt boala, au început stările de amețeală pana aproape de leșin, orice încercăm sa mănânc sau sa beau imediat îmi venea sa vărs… Au trecut și aceste stări.. Se apropia ziua de externare, dar a revenit febra, de care nu am reușit sa mai scap, și durerile de picioare și spate . S-a început o investigație mai ampla cu analize și CT pt a se descoperi cauza.Fiind bolnav și de diabet, pe durata tratamentului s-a început administrare de insulina, ceea ce nu luasem niciodată. Din cauza stresului în loc sa scadă valorile, îmi cresc pe zi ce trece”,  mai scrie Bogdan Raba.

Tânărul mărturisește că în unele momente speră că se va trezi din ceea ce pare să fie un coșmar, dar își dă seama că ceea ce trăiește este realitatea, o realitate în care familia sa e la rândul ei în spital, cu COVID-19.

Vasluianul avertizează că oricine poate contracta virusul, pentru că nimeni nu e intangibil.

Uneori am impresia că trăiesc un coșmar din care urmează sa ma trezesc si sa simt ca totul e bine. Certitudinea zilei de maine nu exista. Sa ne bucuram de prezent! Din păcate prin acest coșmar trece și familia mea, soția și copilașul. Singurul lucru bun a fost ca suntem împreună și ne este mai ușor, decât sa fi fost singur.

Nu am relatat aceasta experiență pt a atrage atenția sau pt a fi compătimit. Va rog sa nu ma sunați pt ca nu pot răspunde, sunt ținut în perfuzii și monitorizat ceva mai strict acum. E un semnal de alarma ca virusul exista, nu este o simpla răceală, trebuie sa va protejați ca să ii protejați și pe ceilalți, tratamentul este dureros, chiar si la formele ușoare, virusul suferă mutații si încă sunt foarte multe necunoscute in privința lui Sars-cov 2.
Sper sa nu ajungem sa fim priviți ca niște “ciumați” când vom reveni acasă … Ar trebui ca toată lumea sa fie mai responsabila, sa se protejeze și sa protejeze. Nimeni nu este intangibil”, a mai scris tânărul vasluian, care este internat la Spitalul Municipal Bârlad.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea