MESAJUL UNUI CUNOSCUT MEDIC PNEUMOLOG: “Avem nevoie de ajutorul oamenilor să aplice aceste măsuri minimale de protecție”

Un cunoscut medic de la Institutul de Pneumologie Marius Nasta din București a lansat mesaj pentru cei care nu cred în existența coronavirusului și care prin atitudinea lor și prin nerespectarea măsurilor de igienă și distanțare fizică se pun în pericol pe ei, dar îi pun în pericol și pe alții. Într-o postare pe Facebook, medicul Dragoș Zaharia scrie că România riscă în 2-3 săptămâni, dacă va continua să înregistreze un număr la fel de mare de cazuri de COVID-19 ca zilele acestea, să ajungă în situația ca oamenii să nu mai poată prinde un loc la terapie intensivă, și vor fi, practic, în situația de nu putea lupta pentru viața lor.

 ”După cum știți sau cum ați constatat deja pe propria piele, datorită unor imbecili care se află atât în comunitate cât și în foruri mai înalte sau în presă, care nu înțeleg că fiecare viață este prețioasă și că respectarea acestor măsuri minimale este un preț mic plătit pentru a salva o viață, suntem invadați de un număr mare de cazuri. Sincer nu îmi dau seama unde ajung cele 1000 de cazuri noi. Sigur că nu toți au nevoie de internare. Dar au dreptul la îngrijirea sănătății. Dintre aceștia cel putin 50 sunt forme foarte severe. Este mult pentru sistemul nostru de sănătate. Pot doar estima ca vor fi 2-3 săptămâni în care este posibil ca oamenii sa nu mai poată ajunge pe un loc la terapie intensivă, neavând practic posibilitatea de a se duce până la capăt lupta pentru viața lor”, a scris medicul Dragoș Zaharia pe Facebook.

Publicația online din Buzău sansanews.ro publică un amplu interviu cu medicul Dragoș Zaharia. Interviul a plecat de la postarea sa făcută pe Facebook, iar pneumologul a vorbit despre faptul că mesajul autorităților trebuie să se îndrepte acum către oamenii nehotărâți, în condițiile în care negaționiștii sunt greu de convins despre realitatea din România.

“Mesajul meu este pentru populația care înțelege că există acest virus, este că avem nevoie de ajutorul oamenilor să aplice aceste măsuri minimale de protecție, fără ajutorul lor noi nu vom reuși să facem faţă numărului mare de cazuri, numărului în creștere de cazuri. Deci avem nevoie de ajutorul lor. Pentru cei conspiraționiști nu am niciun mesaj pentru că ei sunt în lumea lor, ei trăiesc în lumea lor, nu am cum să-i conving. Să știți că am încercat, nu este nicio posibilitate. Indiferent de dovezi, nu , nu se poate convinge această parte a populației, deci ne bazăm pe aproximativ 80%, 85% din populație ne ajută să limităm numărul de cazuri cât se poate până apare un vaccin sau un tratament eficient şi atunci se va limita această epidemie”, a declarat medicul de la Marius Nasta.

Materialul care îl are în prim-plan pe medicul Dragoș Zaharia poate fi citit aici.

Tags: , , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea