NOU RAPORT! CREȘTE NUMĂRUL TESTELOR, SE RIDICĂ ȘI ÎMBOLNĂVIRILE! Adrenalină pentru autorități

covid19-medikatv

Creștere îngrijorătoare a cazurilor noi de coronavirus. 238 de noi îmbolnăviri au fost raportate în ultimele 24 de ore, creșterea fiind cu peste 80 de cazuri față de ziua precedentă. În contextul acestei creșteri, cea mai mare din ultima vreme, autoritățile vin cu o serie de recomandări.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, România înregistrează joi 238 de cazuri noi de coronavirus, cele mai multe din ultimele zile, totalul fiind de 19.907.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 13.919 au fost declarate vindecate şi externate. Totodată, până acum, 1299 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat. La ATI, în acest moment, sunt internaţi 153 de pacienţi.

Având în vedere numărul de cazuri nou confirmate, care se situează peste media ultimei săptămâni, atragem atenţia asupra respectării cu rigurozitate a normelor de conduită sanitară şi de prevenire a răspândirii noului coronavirus, cu precădere a celor referitoare la purtarea măştii în spaţii închise, evitarea contactului, igienizarea frecventă a mâinilor şi păstrarea distanţei faţă de alte persoane”, subliniază Grupul de Comunicare Strategică.

Creșterea de joi  este îngrijorătoare în condițiile în care în ultima vreme, România a numărat sub 200 de cazuri de coronavirus, și chiar sub 150.

Relaxarea măsurilor pare a fi însă prost înțeleasă de unii dintre cetățeni, iar asta face ca România să ajungă să numere, din nou, un număr semnificativ de cazuri de infecție cu coronavirus.

Pe de altă parte, se remarcă o creștere a testelor efectuate în decurs de 24 de ore, ceea ce poate explica numărul crescut de cazuri COVID-19, raportat, joi, de autorități.

De pildă, de miercuri până joi au fost efectuate aproape 13.500 de teste pentru depistarea coronavirusului în timp ce marți spre miercuri au fost puțin 10.000 de teste prelucrate.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea