(VIDEO CU TRADUCERE) Nou virus în China! Bill Gates: ”Lumea trebuie să se pregătească pentru o pandemie, cum se pregătește pentru război”

Descoperirea, în China, a unei noi afecțiuni pulmonare preocupă lumea medicală mondială și statele lumii. Organizația Mondială a Sănătății monitorizează atent cum evoluează infecția de tip nou care provoacă o formă de pneumonie. Boala a fost diagnosticată la un număr de 59 de pacienți, dintre care șapte au manifestat forme grave, iar în două cazuri infecția a fost mortală.

Toți pacienții sunt din zona metropolitan Wuhan, o zonă care numără în jur de 20 de milioande locuitori. Legătura care a fost făcută între pacienți este prezența lor într-o piață de pește și fructe de mare care, între timp, a fost închisă. Ultimele evoluții sunt îngrijorătoare, pe de o parte din cauza apariției celor două decese, pe de altă parte, din cauza faptului că pneumonia de tip nou a fost diagnosticată și la persoane din afara Chinei, respectiv din Japonia și Thailanda, dar pacienții se deplasaseră anterior în Wuhan.

Nu se știe deocamdată dacă virusul se transmite de la om la om, iar autoritățile chineze susțin că personalul medical care i-a îngrijit pe pacienții diagnosticați cu noua formă de pneumonie, nu a contractat virusul. Totuși, într-o declarație recentă pentru Reuters, un oficial al OMS a afirmat că ”este posibil să avem de-a face cu o transmitere limitată de la om la om… încă nu avem tabloul clinic clar.”

O mare temere a autorităților sanitare de la nivel mondial este ca virusul să nu fie unul gripal – tip SARS – cel care, începând cu 2002 a provocat îmbolnăvirea a peste 8000 de oameni, la nivel mondial, dintre care 900 au murit. SARS a debutat în sudul Chinei, în 2002, dar, spre deosebire de atunci, acum autoritățile chineze au avut o reactive rapidă și au comunicat lumii întregi nu doar apariția noului tip de pneumonie, dar și toate constatările pe care le-au făcut până acum cu privire la simptome și cauza probabilă.

Marea temere, despre care oficialii nu vorbesc este legată de riscul unei pandemii. În 2018, Bill Gates avertiza, cu prilejul unei dezbateri cu caracter științific, că ”nu avem acest simț al urgenței în cazul amenințărilor biologice. Lumea ar trebui să se pregătească să reacționeze la o pandemie, la fel cum este pregătită pentru război.”

Tags: , , , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes