Numărul cazurilor de gripă a scăzut semnificativ în România față de anul trecut

În săptămâna  28 decembrie – 3 ianuarie, în România au fost raportate 15 cazuri de gripă sezonieră față de 487 de îmbolnăviri înregistrate în aceeași săptămână a sezonului trecut.

Datele se regăsesc în raportul săptămânal publicat de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, care mai relevă că în intervalul respectiv nu a fost raportat niciun deces confirmat cu virusul gripal. De altfel, cazurile de gripă raportate au avut doar diagnostic clinic, fără să existe și o confirmare de laborator.

De asemenea o scădere semnificativă s-a înregistrat și în ceea ce privește numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute. Acesta a fost, la nivelul întregii țării, de 24.187 de cazuri, cu 39% mai mic față de cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent.

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile mai precizează că până pe data de 3 ianuarie au fost vaccinate antigripal 1.697.583 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea