O femeie din SUA, care a născut în timp ce se afla în comă din cauza coronavirusului, a învins boala și și-a cunoscut copilul după 5 săptămâni

Alicia Kappers era însărcinată în 31 de săptămâni când soțul a dus-o la un spital din Cincinnati, Ohio, la sfârșitul lunii martie. Tușea, avea febră și respira din ce în ce mai greu.

Starea femeii s-a deteriorat rapid, iar în câteva ore a ajuns la terapie intensivă.

CNN relatează că, în timp ce era în comă, femeia de 40 de ani a început să aibă contracții, așa că i s-a făcut imediat cezariană.

A durat însă până când mama a putut să-și vadă bebelușul. Din cauza bnoului coronavirus, starea ei a fost gravă. A fost ventilată mecanic, iar medicii i-au dat tratamentul experimental cu Remdesivir.

Nici ea și nici soțul său, la rândul său infectat cu SARS-CoV2, nu au putut să ia contact cu bebelușul. CNN notează însă că, după naștere, starea femeii s-a ameliorat. Procesul de vindecare a fost însă unul lent, ea fiind conectată la ventilator săptămâni întregi.

Îmi amintesc doar că am privit în jos când am intrat în baie pentru prima dată (de când m-am trezit) și m-am gândit„ Oh, Doamne, am acolo o cicatrice pe care nu am mai avut-o niciodată ”, a povestit femeia.

Razzak, soțul Aliciei, a stat și el în carantină. Abia la finalul celor 14 zile de carantină, când fiul său avea deja două săptămâni de viață, și-a putut ține copilul în brațe. Întâlnirea tată-fiu a avut loc într-o cameră de izolare, purtând o mască de față, ochelari de protecție și un costum de protecție.

Din fericire, nou-născutul nu a avut coronavirus.

La 5 săptămâni de la naștere, femeia a fost externată, ea părăsind spitalul în aplauzele cadrelor medicale și pacienților.

Alicia a învins virusul și poate să meargă singură, dar nu și-a revenit complet. Din cauza unei traheotomii suferite în timpul cât a stat în spital, mai are dificultăți de vorbire și încă luptă să-și recapete puterile. Din această cauză, nu poate avea grijă de bebeluș așa cum și-ar dori, dar cu toate acestea familia e fericită pentru că au scăpat cu toții după ce au trăit un adevărat coșmar.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea