O treime din testele făcute în ultimele 24 de ore, POZITIVE! Care sunt cifrele zilei

România continuă să înregistreze cazuri multe de infectare cu noul coronavirus. 2.466 de noi cazuri de infectare au fost raportate în ultimele 24 de ore. Deși în scădere, numărul testelor pozitive este foarte mare, având în vedere că la nivel național nu s-au făcut, de ieri până azi, decât 8.040 de teste.

Practic, aproape o treime din testele făcute au fost pozitive, după cum reiese din datele transmise de Grupul de Comunicare Strategică.

Bucureștiul a înregistrat cele mai multe cazuri noi – 581. Urmează județele Brașov – 139, Iași – 125 și Prahova – 125.

Capitala are o incidență a cazurilor înregistrate în ultimele două săptămâni de 3,19 cazuri la mia de locuitori. Nici un județ nu a trecut pragul de 3 la mie, dar Alba se apropie de acesta, cu o incidență de 2,95.

La polul opus, cele mai mici rate de incidență se înregistrează în trei județe care se aflau în topul infectărilor în perioada iulie – august, respectiv Argeș, Buzău și Vrancea.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 322 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În ceea ce privește decesele, totalul a ajuns azi la 5.931, în ultimele 24 de ore fiind înregistrat decesul a 59 de români. Este vorba despre 26 de bărbați și 33 de femei, care erau internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Iași, Maramureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vrancea și București.

Dintre acestea, 2 decese a fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 6 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 18 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 22 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 11 decese la categoria de peste 80 de ani.

Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

În ceea ce-i privește pe bolnavii internați în spitale, numărul acestora ajunge la 10.296, din care 757 sunt la terapie intensivă.

Tags: , , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea