Planificarea meselor de sărbători ne ține kilogramele în frâu. De ce este important să ținem cont ce mâncăm, cum mâncăm și, mai ales, cât mâncăm? 

Pentru a evita neplăcerea kilogramelor acumulate în timpul meselor de sărbători, este bine să ne planificăm alimentația specifică acestei perioade. Cu temele făcute, avem grijă și de silueta noastră.

Planificarea pare a fi nu termen care nu are legătură tocmai cu alimentația din perioada sărbătorilor. Ei bine, trebuie să știți faptul că fără o planificare temeinică a ceea ce mâncăm și, mai ales, a momentului în care ne așezăm la masă, riscați să acumulați  kilogramele în exces de care va fi greu să scăpați. „

Înainte de a ne apuca de mâncat de sărbători trebuie să ne planificăm puțin această perioadă. Trebuie să ținem cont de buget și mese, de meniul pe care îl luăm în familie, de meniul pe care îl mâncăm acasă, de meniul pe care îl vom avea atunci când mergem în vizită la alte persoane. Trebuie să știm cam ce vom mânca peste tot. Ca să știm cum, cât și ce mâncăm. Dacă vin musafiri mâncăm ceva înainte sau dacă mergem undeva mâncăm puțin înainte de a pleca de acasă. Când stomacul are satisfăcută nevoia de hrană, alegerile minții vor fi mai înțelepte” susține Florina badea, tehnician nutriționist și health coach. 

Pe lângă persoanele sănătoase există și cele care au restricții dietetice din cauza afecțiunilor de care suferă. În cazul acestora, mai ales dacă merg în vizită pentru a lua masa de sărbători, este bine să aducă și alimentele pe care au voie să me mănânce. Astfel, scapă de tentația de a consuma din produsele pe care nu au voie să le guste. „Sunt tot felul de obiective cu care intrăm în perioada sărbătorilor. Sunt oameni care vor să-și țină kilogramele sub control, alții poate au restricții dietetice din cauza afecțiunilor de care suferă. În cazurile acestea este important să știm unde mergem și ce se servește. Dacă nu știm asta, ducem la petrecerea respectivă preparatele pe care avem voie să le mâncăm” mai spune Florina Badea. 

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes