Precizări ale Ministerului Sănătății: „În România nu se înregistrează o epidemie de gripă!”

Oficialii Ministerului Sănătății susțin faptul că, la acest moment, în România nu se înregistrează o epidemie de gripă. Potrivit instituției, numărul cazurilor este cu 25% mai mic față de aceeași perioadă a anului trecut. 

„Atenţie! În România nu se înregistrează o epidemie de gripă în acest moment. Datele ne arată că numărul cazurilor de viroze respiratorii şi gripă este cu aproximativ 25% mai mic faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut”, este mesajul transmise pe rețelele de socializare de către Ministerul Sănătății. 

Reprezentanții instituției recomandă prezentarea la camerele de gardă ale spitalelor doar dacă temperatura corpului depășește 39 de grade Celsius, iar pacienții care au simptome specifice gripei suferă de comorbidități. În cazul pacienților cu simptome ușoare și medii este recomandat un consult medical la medicul de familie. 

Reprezentanţii MS reamintesc că „virozele respiratorii NU se tratează cu antibiotice”. „Optaţi pentru tratament simptomatic şi asiguraţi-vă că pacienţii sunt bine hidrataţi. Împreună putem asigura sănătatea comunităţii!”, mai spun oficialii Ministerului Sănătății.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes