Primul test din Europa care poate detecta rapid anticorpii COVID-19, creat în România

România a reușit performanța de a deveni prima țară europeană care a reușit să creeze un test care să permită detectarea rapidă a anticorpilor COVID-19.

Invenția a fost realizată de cercetătorii companiei DDS Diagnostic, în parteneriat cu oamenii de știință care își desfășoară activitatea în cadrul Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”.

Noua trusă de identificare a anticorpilor IgM/IgG ajută în primul rând prin faptul că elimină semnificativ rezultatele fals pozitive și negative. Datorită preciziei rezultatelor, depistarea pacienților infectați cu SARS-CoV-2 va fi mult mai ușoară, iar cadrele medicale vor putea să-i monitorizeze mult mai ușor.

Primul lot cu astfel truse cu kit de verificare inclus va fi disponibil pe piețele din țara noastră începând de luna viitoare. Potrivit Adevărul, acest produs a fost dezvoltat în cadrul proiectului co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate și are o valoare de 1,5 milioane de lei.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea