Principalele cauze ale durerilor de genunchi și umăr. Medic: Pot fi traumatisme sau boli degenerative

Durerile de genunchi sau umăr pot să apară în urma unor traumatisme sau din cauza unor boli. Investigarea corectă a cauzelor va ajuta pacientul să se recupereze mult mai repede. Clinicile Medima oferă metode de diagnosticarea moderne, pentru ca pacienții să-și poată reia în timp scurt rutina zilnică.

Traumatismele reprezintă principala cauză a problemelor care apar la nivelul genunchiului.

„Articulația genunchiului este cel mai des implicată articulație în tot ce înseamnă traumatism, atât la sportivi, cât și la cei care fac diverse activități. În principal patologia care se referă la genunchi este o patologie traumatică, iar la cei în vârstă, peste 60 de ani, apare acea tulburare degenerativă care înseamnă artroza ce se dezvoltă la nivelul genunchiului. În principiu, pe partea de traumatism, singura metodă de diagnostic o reprezintă imagistica medicală. Acum chiar a intrat în cutuma medicala ca pacientul, înainte să ajungă la medicul ortoped, să beneficieze de o investigație imagistică” a declarat la Medika TV, dr. Bogdan Tudose, medic specialist radiologie-imagistică medicală în cadrul Clinicile Medima.

Spre deosebire de articulația genunchiului, în cazul articulației umărului, patologia degenerativă apare mult mai devreme.

„În cazul umărului, patologia este mai complexă. Implică atât patologia de tip traumatic, în diversele manevre ale umărului. Cel mai frecvent apare dislocarea articulară, o problemă specifică umărului. După vârsta de 40 ani apar problemele de tip degenerativ, mult mai devreme decât la genunchi. La nivelul umărului apare așa numita tendinoză la nivelul coafei rotatorii, fiind o afecțiune foarte silențioasă la început și nefiind legată de traumatisme directe” a explicat dr. Bogdan Tudose.

Specialiștii din cadrul Clinicilor Medima vă oferă soluții de investigare imagistică moderne, pentru o viață fără dureri de genunchi sau umăr.

Tags: , , , , ,
Ți-ar putea plăcea