Principalele simptome ale diabetului de tip 2: semne cheie la care ar trebui să fiți atenți

Diabetul este o boală care nu doare. Există însă anumite simptome care ar trebui să vă pună pe gânduri și să cereți sfatul specialiștilor, mai ales dacă mergeți prea des la toaletă sau aveți permanent senzația de sete.

Diabetul este o afecțiune din cauza căreia glicemia crește necontrolat, astfel organismul neputând să descompună nivelul de glucoză. Datele medicale arată faptul că 90% dintre cei afectați au diabet de tip 2. Această afecțiune poate avea și cauze ereditare, însă este declanșată de un stil de viață sedentar și de o alimentație haotică.

Potrivit unui ONG din Marea Britanie, Diabetes UK, în acest stat european există peste 4,3 milioane de oameni care suferă de diabet de tip 2. Oamenii au aflat că au această boală după ce s-au confruntat cu următoarele simptome: mersul des la toaletă, mai ales pe timpul nopții, stări de oboseală greu de explicat, pierderea în greutate fără a depune efort fizic, apariția aftelor bucale sau senzația de sete.

Diabetul de tip 2 restre cel mai comun și apare atunci când organismul nu produce suficientă insulină sau celulele din corp nu reacționează la acest hormon. Netratat corespunzător, diabetul de tip 2 poate provoca accident vascular cerebral, boli de inimă sau hipertensiune arterială, precum și afectarea nervilor.

SURSA

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea