Raed Arafat, șeful DSU, în direct la Medika TV: „Avocatul Poporului o sa intre în istoria pandemiilor”

Invitatul Danei Chera în cadrul emisiunii Medika Special, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a vorbit despre impactul pe care îl au asupra modului în care românii percep măsurile sanitare impuse de autorități, contestațiile făcute de Avocatul Poporului la Curtea Constituțională.

Șeful DSU a criticat în termeni duri demersurile pe care Avocatul Poporului le-a făcut în privința măsurilor de protecție sanitară pe care autoritățile le-au luat cu scopul de a limita răspândirii virusului SARS-CoV-2 în țara noastră. „Avocatul Poporului o sa intre în istoria pandemiilor din lume. Ceea ce am pățit în România nu a pățit nicio țară din Europa. Fapta Avocatului Poporului de a anula anumite măsuri legislative este una extrem de gravă în lupta împotriva pandemiei pe care o ducem în România” a declarat Raed Arafat, în direct la Medika Special.

Criticat a fost și modul în care Avocatul Poporului a transmis către spitalele COVID-19 din țară informări cu privire la monitorizarea făcută de instituție prin mecansimul anti-tortură. „Actul acesta va intra, de asemenea, în istoria pandemiilor. Când se trimite o hârtie la spitale că sunt monitorizate pentru tortură, deja se înțelege că medicii sunt torționari sau că pacienții din spitale sunt torționari” a precizat dr. Raed Arafat.

Opinia șefului DSU a fost aceea că astfel de situații au fost generate de lipsa de comunicare între instituții: „Au fost făcute niște demersuri fără a se comunica cu noi. Nu am cerut explicații Avocatului Poporului”.

Nu este prima dată când demersurile făcute de Avocatul Poporului sunt criticate public. În vara acestui an, Guvernul României a solicitat instituției să retragă solicitările transmise spitalelor prin care le-au fost cerute documente justificative cu privire la tratamentele aplicate bolnavilor de COVID-19.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea