România, la un milion de persoane vaccinate! Unde s-a făcut vaccinul. Premierul Cîțu: “Lucrurile vor merge mai repede de acum încolo” (VIDEO)

România a atins astăzi pragul de 1. 000.000 de persoane vaccinate împotriva COVID-19.

Românul cu numărul 1.000.000 care a fost imunizat a primit vaccinul anti-COVID la centrul de vaccinare amenajat la Spitalul Universitar de Urgență București.

La eveniment au luat parte premierul Florin Cîțu, șeful campaniei naționale de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiță și secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu.

Primul ministru Florin Cîțu spune că în țara noastră Campania de vaccinare a decurs mai bine decât se așteptau autoritățile, iar de acum înainte, mai ales odată cu începerea celei de-a treia etape de vaccinare, lucrurile vor sta și mai bine.

Veți vedea că lucrurile vor merge mult mai repede de acum încolo. Ținta noastră era să avem 1.000.000 de persoane vaccinate la sfârșitul lunii martie. A fost mai aproape. Ținta noastră este să avem 10,4 milioane de români vaccinați până la sfârșitul lunii septembrie. Campania de vaccinare merge bine. Dar trebuie să readuc aminte că dacă vrem o campanie de vaccinare de succes și vrem să scăpăm de pandemie, trebuie să respectăm în continuare toate regulile impuse”,  a declarat premierul Florin Cîțu.

Persoana cu numărul 1.000.000 este o femeie de 86 de ani, iar vaccinul i-a fost administrat chiar de coordonatorul campaniei de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiță.

A fost foarte încântată, e realmente bucuroasă că a reuşit să se vaccineze şi a fost persoana numărul 1.000.000 vaccinată. Ce mi-a lipsit în această perioadă a fost contactul cu pacienţii mei. În perioada următoare intenţionez să fac voluntariat în centre de vaccinare”, a declarat șeful CNCAV, Valeriu Gheorghiță.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea