România se pregătește să dea piept cu coronavirusul din China!

Grupul de specialiști din cadrul Ministerului Sănătății s-a reunit, în cursul dimineații de miercuri, pentru a aproba un plan de măsuri prin care România urmărește să reacționeze în cazul în care coronavirusul apărut în China ar ajunge și în țara noastră. Primele măsuri vor fi luate în aeroporturi. Ministerul Sănătății va transmite celui ai Transporturilor recomandarea de a achiziționa camere termice pentru detectarea persoanelor care prezint febră, acesta fiind un simptom principal pe care îl manifestă cei care au contractat coronavirusul. Măsurile care se vor lua pe aeroporturi vor fi similare cu cele din timpul pandemiei de gripă. La filtrele care se vor constitui vor exista termoscannere și echipe specializate care vor acorda ajutor medical.

Adrian Streinu Cercel la MEDIKA TV

Grupul de lucru din Ministerul Sănătății a mai stabilit și care vor fi spitalele în care pacienții suspectați că ar fi contractat virusul apărut în China vor fi izolați. Este vorba despre Institutul ”Matei Balș”, Spitalul ”Victor Babeș”, spitalele de boli infecțioase și Cluj, Iași și Timișoara. Potrivit directorului Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, prof dr Adrian Streinu Cercel, pacienții descoperiți ca fiind posibili purtători ai noului coronavirus vor fi izolați în rezerve pe care fiecare dintre cele 5 unități medicale le vor avea la dispoziția acestor cazuri.

Organizația Mondială a Sănătății ia în calcul să declare ”o urgență de sănătate publică de amploare mondială” situația apărută din cauza virusului semnalat inițial în China și care se răspândește și în alte locuri de pe mapamond. O decizie urmează să fie luată în cursul zilei de miercuri. Îmbolnăviri au fost semnalate deja în Thailanda, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan și SUA. China a raportat peste 400 de îmbolnăviri și 9 decese, din cauza noului tip de coronavirus care s-a stabilit deja că se transmite de la om la om.

România nu exclude posibila apariție a unor infecții. În acest context, Ministerul Sănătății a mai stabilit astăzi să fie achiziționați reactivi, dar și să fie alertați autoritățile de sănătate publică și medicii de familie pentru a ști cum să reacționeze dacă vin în contact cu o persoană care a călătorit în China și este suspectă de a fi infectată cu noul virus.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea