România suspendă zborurile spre şi dinspre Italia, până în 23 martie

  Răspândirea coronavirusului în România intră într-o nouă etapă, la fel și măsurile pentru limitarea numărului de îmbolnăviri.

Zborurile spre și dinspre Italia au fost suspendate, până pe 23 martie, au anunțat, duminică noapte, autoritățile de la București după ce, anterior se luase decizia suspendării tuturor manifestărilor cu număr mai mare de o mie de participanți. Luni, Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență analizează posibilitatea închiderii școlilor.

” Se aprobă suspendarea zborurilor efectuate de operatorii economici spre şi dinspre Italia din 9 martie 2020, ora 12.00 ora României până în data de 23 martie, ora 12.00”, a anunţat, duminică seară, ministrul de Interne, Marcel Vela.

Măsura suspendării zborurilor spre și dinspre Italia se aplică de luni de la prânz, timp de două săptămâni. Intervalul este cel maxim permis de regulamentul European pentru o asemenea măsură. Operatorii aerieni au obligaţia de a nu permite îmbarcarea cetăţenilor străini care vin din Italia, China, Iran, Coreea de Sud către România cu escală. Refuzul sau declararea falsă a rutei de deplasare constituie infracţiune de fals în declaraţii şi se pedepseşte ca faptă penală.          

În România, 15 persoane au fost confirmate până acum cu coronavirus.

Ți-ar putea plăcea