Scandal după scandal la Universitar. Min.Sănătății trimite control

Se țin lanț scandalurile de Spitalul Universitar București, iar ținta este managerul instituției, Adriana Nica, manager căruia i s-a cerut demisia. Ultima acuzație este aceea că aparatura de radiologie folosită în unitatea medicală nu are avize de folosire din partea Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN).

Această ultimă problemă a fost semnalată printr-o nouă postare pe Facebook făcută de deputatul USR Emanuel Ungureanu: ”Sănătatea pacienţilor din această unitate sanitară a fost pusă într-un real pericol şi pentru că medicii care folosesc aceste aparate neverificate nu au fost instruiţi corespunzător, mai exact nu au parcurs ciclul 2 de instruire!!! Solicit imediat ministrului Sănătăţii să trimită Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi să ia decizia firească de demitere a managerului Adriana Nica.”

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a decis să trimită Corpul de Control la Spitalul Universitar de Urgență din București. Verificările vor începe mâine.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a făcut publice, în ultima perioadă, o parte dintre problemele și neregulile de la Spitalul Universitar. Mai întâi a semnalat printr-o fotografie surprinsă pe holul spitalului, faptul că o persoană decedată a fost abandonată cu orele pe un hol. Ca urmare, Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a declanșat un control și a sancționat spitalul cu o amendă în valoare de 20 000 lei.

O altă dezvăluire, urmată de un control al DSPMB, arăta că fluidele biologice și sânge provenit din sala de operații ar fi deversate, fără a fi neutralizate, în rețeaua comună de canalizare. Și în acest caz, inspectorii sanitari au confirmat neregulile și au aplicat o amendă.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes