Școlile trebuie să aibă CAMERE DE IZOLARE. Ce trebuie să facă părinții când începe școala

Autoritățile au renunțat la una dintre condițiile prevăzute în proiectul de ordin al ministrului Sănătății pentru ca elevii să poată participa la cursuri, din 14 septembrie.

Inițial se propusese ca părinții să completeze o declarație pe proprie răspundere, în baza căreia copilul să fie primit în colectivitate.

Într-o conferință de presă comună a ministrului Educației, Monica Anisie, și ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, a fost făcut anunțul cu privire la eliminarea acestei prevederi. Pe de altă parte, ministrul Sănătății a anunțat că fiecare unitate de învățământ trebuie să aibă o cameră de izolare, unde vor fi duși copiii dacă fac febră la școală.

“Nu va mai exista acea declaraţie pe propria răspundere, urmând ca fiecare dintre noi să avem responsabilitatea acelui triaj observaţional din informarea părintelui sau observarea elevului, precum şi adaptarea sau nu după un triaj observaţional către un triaj epidemiologic, existenţa unui personal medical calificat care să facă acest triaj epidemiologic, existenţa unei zone de izolare unde copiii care prezintă simptomatologie respiratorie să poată fi la un moment dat cantonaţi până la o evaluare medicală în contextul în care putem avea un diagnostic sau o supoziţie de diagnostic. Nicio decizie nu va fi luată fără să aibă acordul părintelui. O urgenţă imediată fiind cea care va solicita anunţarea 112 şi merge către o unitate spitalicească”,  a declarat Nelu Tătaru.

Pe de altă parte, ministrul Educației a anunțat publicarea ghidurilor oficiale pentru profesori, școli și grădinițe. Este vorba despre reperele metodologice pentru alegerea variantei de începere a cursurilor și de predare a materiei. Acestea pot fi consultate AICI.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea