Simptomele bolii hemoroidale. Când trebuie mers la medic?

Hemoroizii sunt o problemă medicală care debutează lent, dar ale cărei simptome ne trimit direct la medic. Durerea și sângerare sunt principalele simptome ale bolii hemoroidale.

„Cei mai mulți pacienți vin la camera de gardă pentru că au avut un episod de sângerare. Sângerarea este cel mai important simptom, oamenii vin apoi la consultul proctologic”  spune dr. Marina Dumitraș, medic primar chirurgie generală, Doctor în Științe Medicale.

Mulți oameni evită să vină la medic din cauza rușinii, deși incidența în rândul tinerilor este destul de ridicată, avertizează medicii.

„E foarte important să vină la timp la medic, pentru că avem o incidență de 60% de boală hemoroidală în rândul tinerilor sub 30 de ani. Mulți oameni nu vin din cauza rușinii” explică dr. Marina Dumitraș, medic primar chirurgie generală, Doctor în Științe Medicale.

Un alt simptom comun al bolii hemoroidale este durerea.  Ea apare din cauza hemoroizilor externi, în timp ce sângerarea este întâlnită în cazul hemoroizilor interni.

„Durerea este cauzată de hemoroizii externi nu de cea internă. Sângerarea este dată de patologia hemoroidală internă. Un alt simptom este mâncărimea în zona rectală” mai spune dr. Marina Dumitraș, medic primar chirurgie generală, Doctor în Științe Medicale.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea