Soluții naturale care țin țânțarii la distanță

Chiar dacă nu protejează la fel de bine ca soluțiile și spray-urile anti-țânțari, din comerț, există soluții naturale împotriva insectelor și a înțepăturilor acestora.

Este vorba despre plante aromatice, în special, ale căror mirosuri alungă țânțarii.

”Sunt soluții, desigur nu putem vorbi de o protecție totală, însă putem atenua răul pe care acestea ni-l fac, folosind plantele. Sunt plante entomofile care atrag insectele pentru polenizare, dar sunt și plante care alungă insectele și țânțarii. Sunt plante cum ar fi tomatele, fie că vorbim de plante care produc fructe pe care le putem mânca, fie că vorbim de tomate decorative. Sigur că mai putem vorbi de plante aromatice, plante care secretă uleiuri, substanțe volative care nu sunt pe placul țânțarilor: busuiocul, lavanda, menta, crizantema. Chiar și pastilele acelea care sunt folosite pentru dispozitivele anti-țânțari, din comerț, sunt făcute din crizantemă”, a declarat dr. ing. Costel Vânătoru , Coordonator al Laboratorului de Genetică și Ameliorare din cadrul Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură din Buzău, în cadrul emisiunii MedikaSpecial, producție a postului de televiziune Medika TV.

Rețetă de spray anti-țânțari

Adăugați cinci picături de ulei de eucalipt cu lămâie într-o cană cu apă, apoi puneți amestecul într-un recipient din plastic pentru spray și pulverizași de două-trei ori pe piele, înainte să ieșiți din casă. Aroma uleiului va ține țânțarii la distanță. Puteți proceda la fel și cu uleiul de lavandă.

Ți-ar putea plăcea