Spitalul Floreasca în focul evaluărilor

Spitalul Clinic de Urgență București a trecut cu bine evaluarea făcută joi de o echipă din cadrul  Inspecției Sanitare de Stat. Inspectorii sanitari au concluzionat că unitatea respectă normele de siguranță a pacientului, a anunțat Ministerul Sănătății, printr-un comunicat de presă.

”Spitalul Clinic de Urgență București a respectat Planul de măsuri pentru remedierea neconformităților impus de Autoritatea Națională pentru Managementul Calității în Sănătate (ANMCS) după incidentul de anul trecut. Inspectorii sanitari au constatat că au fost refăcute procedurile operaționale privind circuitele funcționale în blocul operator, precum și protocoalele specifice privind activitatea în blocul operator. Nu au fost constatată o creștere a numărului de aparținători în incinta unității spitalicești.” se arată în comunicat.

De luna viitoare, Spitalul de Urgențe Floreasca va intra în evaluarea ANMCS. Unitatea medicală are suspendată acreditarea, iar evaluarea care începe în februarie va stabili dacă poate fi ridicată măsura de suspendare a acreditării. În cazul în care spitalul nu reușește să îndeplinească toate condițiile, în decursul unei jumătăți de an, autorizația poate fi ridicată.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea