FOTO VIDEO Spitalul Militar se pregătește ca la război

Toți pacienții, fie că sunt urgențe sau nu, care ajung la Spitalul Militar Central dr. Carol Davila din București vor trebui să treacă de acum de un triaj care se va efectua într-un cort ce a fost amplasat astăzi în curtea unității medicale.


Pacienții vor fi evaluați medical, în primul rând li se va măsura temperatura, după care vor completa un chestionar epidemiologic.

”Montăm un cort de triaj, un avanpost al unui triaj avansat pentru a detecta mai rapid și din timp pacienții suspecți a fi infectați cu COVID 19. Se vor face determinări ale temperaturii și semnarea unui chestionar epidemiologic.”, a explicat colonel doctor Costea Florea, medic primar de medicină de urgență la Spitalul Militar Central Carol Davila București.

Aceste măsuri sunt mai mult decât utile în contextul actualei dinamici a coronavirusului pentru a proteja în primul rând pacienții, dar și personalul spitalului și pentru a izola cât mai rapid pacienții cu suspiciune de COVID 19, a mai explicat colonel doctor Costea Florea.
”Absolut toti pacienții care vin, fie că sunt urgențe sau nu, vor trebui să treacă prin acest cort si vor primi un chestionar în urma căruia se stabilește că nu pot duce infecția în interiorul acestui spital ”, a adăugat dr. Florea.

În același context, col. dr. Florea a făcut apel la pacienți să nu aglomereze în această perioadă camerele de gardă iar rudele bolnavilor să înțeleagă că încerând să-i viziteze le pot face rău.
Pacienții care nu sunt urgențe să nu aglomereze camerele de gardă ale spitalul. Suntem un popor latin. Ne iubim mama, tata, operat în spital, dar îi facem rău în aceste momente. Vă rog să nu forțați intrările în spital și să stați la domiciliu, așa cum sunt recomandările primite la nivel national ”, a adăugat colonel doctor Costea Florea, medic primar de medicină de urgență la Spitalul Militar Central Carol Davila București.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea