SRI vine cu coronavirusul la raport

Comisia parlamentară comună pentru exercitarea controlului SRI se reunește, marți, pentru a afla concluziile SRI cuprinse într-un raport privind riscurile crizei coronavirusului asupra României. Raportul a fost solicitat de comisia parlamentară, în același timp cu cererea de convocare a CSAT adresată președintelui României. Ieri, Klaus Iohannis a anunțat că CSAT se reunește miercuri, la ora 16,00, precizând că ”este posibil să fie nevoie să luăm măsuri suplimentare”.

Cu o zi înaintea ședinței CSAT, parlamentarii din comisia SRI vor afla care sunt amenințările concrete asupra României. Vicepreședintele comisiei, Marian Cucșa, a declarat la Medika TV că ”Mâine (n.r. –marți) vom avea audieri la Comisia SRI , vor veni reprezentanții SRI pentru a ne prezenta raportul pe tot ceea ce înseamnă pericolul numit coronavirus, începând de la pericolul de a intra pe teritoriul României, dacă au existat informări către beneficiarii legali de informații pentru a preveni pătrunderea pe teritoriul țării noastre, dacă autoritățile și-au făcut treaba și au luat măsurile cuvenite pentru a fi pregătite în cazul unei epidemii și toate datele pe care le au, inclusiv efectele economice. Dincolo de partea de sănătate, vor fi și efecte economice, din păcate.”

Contextul în care vine raportul ese unul în care riscurile sunt accentuate de evoluția coronavirusului în Italia unde există o comunitate de peste 1,1 milioane de români. ”Uitându-ne la evoluția crizei din Italia și alte țări,  în ultimele zile, dar și la faptul că, în sfârșit, s-a trezit și președintele României să convoace CSAT, consider că sunt îndreptățite temerile mele, fiind primul politician care a solicitat convocarea CSAT și informări clare pe acest subiect. Vă spun, cu părere de rău, e cam târziu, dar să sperăm că vor fi eficienți pe măsurile pe care le vor dispune.” a mai precizat deputatul Marian Cucșa.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes