Consumul moderat de vin alb sau șampanie, asociat cu dietele pe bază de alimente care nu îngrașă și fructe ar putea reduce semnificativ riscul de apariție a infarctului miocardic.
Oamenii de știință avertizează încă o dată cu privire la faptul că mii de infarcturi miocardice ar putea fi prevenite dacă suntem atenți la alimentație și menținem un stil de viață sănătos.
Astfel, ei au descoperit că un consum moderat de vin alb, șampanie, fructe, menținerea unei atitudini pozitive, precum și menținerea unei greutăți corporale normale ne-ar putea ajuta să prevenim apariția infarctului miocardic.
Cele mai recente studii arată că există 56 de factori de risc asociați infarctului miocardic, iar peste 63% cazuri ar putea fi evitate dacă ținem cont de recomandările specialiștilor.
„După cum bine se știe stilul de viață este cel care contează. Este nevoie de mai multe campanii publice pentru a-l promova!” susțin autorii studiului.
Cei 56 de factori de risc ai infarctului miocardic
Cei 56 de factori de risc asociați infarctului miocardic se referă la stilul de viață, situația socio-economică, impactul mediului înconjurător, precum expunerea la poluare.
„Mulți din acești factori de risc pot fi evitați, și o dată cu ei poate fi scăzut și riscul de infarct miocardic. Schimbarea stilului de viață are cel mai mare impact din acest punct de vedere” consideră autorul principal al studiului dr. Huihuan Luo, din cadrul Universității Fudan, Shanghai, China, potrivit news.sky.com.
Pe de altă parte, alți autori ai studiului vorbesc despre impactul pozitiv pe care vinul al îl poate avea asupra inimilor noastre deși se știa că vinul roșu ne poate ajuta mai mult.
„Cea mai interesantă descoperire a acestui studiu este capacitatea de protecție cardiovasculară pe care o poate oferi vinul alb, având în vedere că se știe destul de bine că astfel de capacități are vinul roșu” susține Nicholas Grubic, profesor în cadrul Universității din Toronto.