STUDIU. Vom ține bolile la distanță dacă ne lăsăm încălțările la ușă

Fiecare dintre noi își curăță pantofii atunci când ne murdărim încălțările, pe stradă. Dar câți dintre noi îngrijim perechea de pantofi purtată întreaga zi, atunci când ajungem acasă? Un grup de specialiști americani arată ce conțin tălpile încălțărilor atunci când intrăm în casă.

Un grup de specialiști în studiul elementelor chimice din mediul înconjurător a realizat un studiu referitor la modul în care oamenii își contaminează locuințele cu elemente chimic din exterior.

Cele mai multe elemente care ne pot dăuna sănătății se acumulează în interiorul casei și nu includ doar praful, murtăria sau părul animalelor de companie.

O treime din aceste elemente ajung în locuințele noastre, spun experții americani, ajung în locuințele noastre prin încălțări. Unele dintre microorganisemele pe care le purtăm pe pantofi sunt agenți patogeni rezistenți la medicamente, așa cum sunt bacteriile nosocomiale, foarte greu de tratat.

Ne-am concentrat atenția în ceea cre privește examinarea mediului interior. Încă nu am definitivat toate concluziile, dar dacă întrebarea este a sta încălțat în casă sau a vă descălța la ușă, recomandarea noastră este pentru a doua variantă” au declara specialiștii care și-au denumit studiul DustSafe, pentru CNN.

Cercetarea realizată a vizat evaluarea nivelurilor de metale cu potențial toxic în interiorul locuințelor din 35 de state ale lumii.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea