Tehnologii de ultimă oră pentru studenții la Medicină! UMF „Carol Davila” inițiază activitățile în Centrul de Inovație și e-Health – CieH

Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București continuă dezvoltarea proceselor de digitalizare și modernizare tehnologică în plan educațional și operațional, realizând noi platforme și structuri inovative ce au ca principal obiectiv punerea la dispoziția studenților a unor plaje informaționale extinse, superpozabile instituțiilor de învățământ superior medical occidentale.

UMF „Carol Davila” anunță, printr-un comunicat de presă, demararea seriei proiectelor și activităților din cadrul Centrului de inovație si e-Health (CieH) a cărui activitate se dorește a fi în concordanţă cu viziunea, misiunea şi politica Universităţii, dar şi cu dinamica naţională, europeană şi internaţională, având ca scopuri principale dezvoltarea de noi aptitudini digitale pentru studenţi şi cadre didactice.

Pe lângă educația și cercetarea în sectorul e-Health, CieH vizează dezvoltarea de aplicații inovative pentru sectorul sănătății digitale, pentru a deservi actorii implicați în domeniul medical. Acesta va susține și transferul tehnologic al soluțiilor viabile și valorificarea rezultatelor acestora”, a declarat prof. dr. Viorel Jinga, rectorul  Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

Centrul de Inovație și e-Health are în componență 4 nuclee:  nucleul pentru soluții digitale și tehnologii inovative, nucleul pentru analiză big data, nucleul pentru inteligență artificială în sănătate și nucleul hub antreprenorial.

Printre primele proiecte demarate în cadrul CieH se remarcă Laboratorul de Printare 3D, ale cărui baze au fost puse prin colaborarea Asociației Medicale Române de Biomodelare 3D (AMRB 3D) și CieH.

Laboratorul este dotat cu 50 de imprimante ce utilizează tehnologia FDM (Fused Deposition Modeling) și imprimante ce utilizează tehnologia SLA (stereolitografie), varietatea imprimantelor și tehnologiilor de printare permițând realizarea unor proiecte cât mai diverse.

Studenții pot învăța să opereze cu noi software-uri de prelucrare a imaginilor CT (Computer Tomograf) sau de design virtual.

Pentru cei care au fost mereu în căutarea performanței și experimentarea noilor tehnologii, pentru cei care consideră că inovația este esențială în practica medicală, Laboratorul de printare 3D este locul perfect unde veți putea iniția și dezvolta proiecte cu această tehnologie modernă. Vom organiza în curând un webinar live pentru a informa comunitatea academică cu privire la toate proiectele care sunt inițiate în Laborator cât și pentru a arăta toate oportunitățile pe care le va oferi acesta. Ne propunem să sprijinim și să susținem ideile și ambițiile studenților, doctoranzilor și ale cadrelor didactice din UMFCD, pentru a pune astfel, bazele unei noi educații medicale inovative și revoluționare,” a declarat coordonatorul laboratorului de Printare 3D, dr. Eduard Liciu, citat în comunicat.

Potrivit rectorului UMFCD, “chiar dacă întreg contextul pandemic actual este foarte dificil, sunt sigur că tânăra echipă din cadrul Laboratorului de printare 3D va contribui la dezvoltarea procesului educațional din UMFCD atât prin componenta de educație online susținută de derularea webinariilor instructive cât și prin dezvoltarea de modele virtuale 3D cu aplicabilitate în diverse discipline (precum histologie, biologie celulară) sau modele printate 3D ce vor fi folosite pentru exersarea tehnicilor practice în stomatologie de la distanță”.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea