TESTARE LA PARLAMENTARE. Propunerea dr. Tudor Ciuhodaru, europarlamentar

Propunere inedită a medicului urgentist Tudor Ciuhodaru, europarlamentar român, pentru o testare extinsă a populației. Într-un mesaj dat publicității marți, dr. Ciuhodaru propune ca toți românii să beneficieze gratuit de testare. ”Propun ca Programul Național de Testare Extinsă să demareze chiar la alegerile parlamentare. Avem o bombă atomică împotriva Covid-19: testarea cu teste rapide (rezultat în 15-30 de minute) reduce cu peste jumătate (58%) rata infectărilor (merită făcută!). E dovada clară că lucrurile se pot face diferit, fără a închide economia şi a lăsa milioane de oameni fără locuri de muncă.” arată medicul român.

Dr. Ciuhodaru spune că Programul Național de Testare Extinsă Gratuită poate demara simultan cu votul de la parlamentare: ”Avem o lună pentru a organiza acest demers de care pot beneficia toți românii ce se vor prezenta la vot. Acest program ce poate scădea masiv numărul de infectări e soluția sănătoasă pentru a scoate România de la ATI (austeritate, tăieri, îmbolnăviri).”

Pe 6 decembrie vor fi organizate 18802 secții de votare. 8.420.741 de români au votat la locale.

Europarlamentarul român explică faptul că testarea rapidă este un instrument extrem de eficient pentru că, dacă e extinsă, descoperă tocmai acei purtători asimptomatici (ce reprezintă proporția covârșitoare- 80% din cei pozitivi) pe care azi nu-i testează nimeni și care transmit boala mai departe. ”Slovacia a testat 3,6 milioane (din cei 5,5 milioane) de locuitori-practic toate persoanele cu vârsta de peste 10 ani-în primul weekend din noiembrie.” se arată în mesajul semnat de Tudor Ciuhodaru. Autorul mai explică și faptul că există o finanțare europeană de 100 milioane de euro, bani care au fost alocați deja la nivel UE pentru achiziționarea a peste 20 milioane de teste.

Testarea ar trebui să fie repetată în săptămâni successive pentru a reduce probabilitatea unor teste fals negative.

Continuând cu exemplul Slovaciei, medicul Tudor Ciuhodaru arată că, în această țară, campania de testare a întregii populaţii din Slovacia redus cu peste jumătate rata infectărilor. Au fost testate toate persoanele cu vârsta de peste 10 ani, iar proporția persoanelor pozitive a scăzut cu aproximativ 60%. ”Acum oamenii trebuie să aibă la ei certificate din care să rezulte că au făcut testul şi acesta a ieşit negativ. Cei cu rezultate pozitive au intrat în izolare (voluntară). E dovada clară că lucrurile se pot face diferit, fără a închide economia şi a lăsa milioane de oameni fără locuri de muncă.” mai scrie dr. Ciuhodaru.

Tags: ,
Ți-ar putea plăcea