Țigările electronice, mai nocive decât cele tradiționale

În cadrul emisiunii Medika Special s-au dezbătut ultimele descoperiri ale cercetătorilor americani, despre țigările electronice. 

”Țigările electronice sunt mai nocive decât cele tradiționale”, a declarat, pentru Medika TV,  Radu Tincu, medic primar ATI-toxicologie. Invitată, de asemenea în platoul Medika Special, dr. Magdalene Ciobanu, medic primar pneumolog a tras un semnal de alarmă: ”Asistăm la dezvoltarea unor boli care ucid tot mai mulți tineri.”

Cauzele și efectele pe care le are o țigară tradițională sunt cunoscute de aproape un secol, însă efectele dispozitivelor de administrare a nicotinei prin vapare rămân în mare parte necunoscute.

”Acest tip de expunere nouă (la fumul de țigară electronică) este o expunere pe care aș încadra-o într-o microtoxicitate pulmonară. Adică discutăm de o expunere toxică la substanțe, altele decât cele din țigara normală. Și nimeni nu știe, concret ce efecte pot avea aceste soluții, la anumite temperaturi și mai ales ce reacții pot avea în contact cu dispozitivul din plastic”, susține dr. Radu Tincu, medic primar ATI-toxicologie la Spitalul Floreasca.

Accesați VIDEO AICI.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea