Tineri care inspiră. De ce aleg tot mai mulți adolescenți să se vaccineze împotriva COVID-19

Tot mai mulți tineri, inclusiv adolescenți, aleg să se vaccineze împotriva noului coronavirus, chiar dacă au vârste la care, cel puțin teoretic, n-ar avea de ce să-și facă griji că virusul i-ar putea îmbolnăvi grav.

Cu toate acestea, în ultima vreme numărul copiilor care au ajuns în spital din cauza COVID-19 și au fost chiar internați la terapie intensivă, a crescut simțitor comparativ cu valurile precedente.

Tinerii își doresc însă revenirea la viața de dinaintea pandemiei, așa că se vaccinează. Iar unii dintre ei sunt adevărate exemple pentru cei din jur, fiind promovați inclusiv de Comitetul Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare împotriva COVID-19.

O astfel de poveste care inspiră a fost făcută publică pe pagina RO Vaccinare și are în prim-plan o tânără care nu a împlinit încă 18 ani, care a mers peste 1600 de km pentru a se vaccina.

 „Locuiesc în Ilfov și am fost până în Iași (comuna Belcești) să mă vaccinez. Acolo am găsit loc în martie.  De ce? Am aproape 18 ani și cred în știință. Cred în SARS-CoV-2. Cred în acest virus parșiv. Am parcurs, împreună cu părinții, 406 km dus, 406 km întors, de două ori. 1624 km pentru a mă vaccina. Nu a contat, pentru că mi-am dorit din tot sufletul acest vaccin.

M-am vaccinat pentru mine, pentru noi, chiar și pentru antivaxeri. Dacă noi nu încercăm să oprim această pandemie, cine o mai face? Am făcut vaccinul Pfizer-BioNTech. Am sub 18 ani, deci doar asta aveam voie.  Mi-aș fi făcut orice vaccin, cel mai bun vaccin este cel din brațul tău”, sunt cuvintele spuse de Ștefania Ioana Marinescu și distribuite de RO Vaccinare.

Povești ale unor adolescenți care s-au vaccinat se regăsesc și în grupul Pro Vaccinare.

Numele meu este Guran Alexandru și am 16 ani. Acum un an când am auzit de apariția unui nou virus am fost speriat pentru că nimeni nu avea foarte multe informații despre el. La puțin timp, a fost declarată pandemie, ceea ce m-a făcut să îmi fac o promisiune, aceea de a mă vaccina dacă un vaccin va fi disponibil. Iată, în decembrie acest vaccin a apărut iar în momentul în care am avut voie să mă vaccinez am făcut acest lucru! Vă spun sincer că nu am avut absolut nici măcar o reticență sau vreun moment în care să pun la îndoială știința pentru că știu că s-au depus și se depun eforturi imense pentru a scăpa de această pandemie! Împreună și doar împreună, vom putea opri pandemia!”,  a scris în grup Alexandru.

Un alt adolescent care inspiră este și Mihai Dăncaescu, în vârstă de 17 ani. În ciuda vârstei fragede, este expert în securitate cibernetică, mentor la UNbreakable România, campion cu echipa României la European Cyber Security Challenge, care s-a vaccinat cu mare nerăbdare ca să se simtă în siguranță și să-i protejeze pe cei din jur.

Vaccinul Pfizer este, pentru moment, singurul ser care poate fi folosit pentru categoria de vârstă 16-18 ani. Tot în cazul vaccinului Pfizer este așteptată o decizie a Agenției Europene a Medicamentului pentru a putea fi folosit și la categoria de vârstă 12-15 ani. Studiile au arătat, în cazul acestei grupe de vârstă, o eficiență a vaccinului Pfizer de 100%. Detalii despre acest subiect găsiți AICI.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea